Facebook

 
 

 

Garancia szemüvegre

A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül. A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk átvételével kezdődik. A jótállás vonatkozik az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközökre (19/2003(IV.29 )SZCsM rendelet alapján) és készülékekre 10 000 Ft bruttó vételár felett. A jótállási igény a jótállási jeggyel és a hozzá csatolt munkalappal együtt érvényesíthető, amelyek átvételét a fogyasztó aláírásával igazolja. Jótállást érintő panaszával üzletünkben kell jelentkeznie. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti. A 3 napos cseregarancia csak a gyári hibás szemüveglencsékre illetve szemüvegkeretekre vonatkozik, a szemüveg megszokására nem, hiszen nem minden szemüveg szokható meg ilyen rövid idő alatt, a megszokási időt egy hónapban maximáljuk.


Garancia kontaktlencsére

Szemvizsgálatunkat nagyon alaposan, a legnagyobb odafigyeléssel végezzük, és garanciát vállalunk rá. A vizsgálati eredményeket kartonrendszerben őrizzük meg, így jól nyomon lehet követni az esetleges változásokat. A kontaktlencse illesztése szubjektív dolog, ezért extrém esetekben előfordulhat, hogy elsőre nem a legkényelmesebb kontaktlencse kerül kiválasztásra, ilyenkor újra próbalencsét adunk. A kontaktlencse elszakadásra egyik gyártó cég sem vállal garanciát a felbontás után, ezért kérem ellenőrizze az átlátszó fólián keresztül a felbontatlan kontaktlencse épségét!


Multifokális lencse megszokási garancia

A legmodernebb és egyben legkényelmesebb megoldás a 45 év felettiek látásproblémájára a progresszív szemüveglencse, amellyel zavartalan látómező tárulhat elénk. Ez a multifokális lencse megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkezik, ezért nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet ad. A progresszív jelző a dioptria fokozatos növekedésére utal, a szemüveg tetejétől, az aljáig. A kiszélesedett látómező autóvezetés közben is nagy könnyebbséget jelent, mert nem csak a szélvédőn túli világot, hanem a műszerfalat is kiválóan látjuk vele. Nincs többé szemüveg-zsonglőrködés, nincs képugrás, a progresszív szemüveg stabilitást és komfortérzetet ad. A bifokális lencsével ellentétben kívülről ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos szemüveg, nem árulja el a korunkat. Előnye, hogy nagyon tartós, hiszen nem hánykolódik a táska mélyén,hanem egész nap, bármilyen élethelyzetben viselhetjük. A progresszív szemüveglencsék viseléséhez hozzá kell szoknunk, meg kell tanulnunk a használatukhoz szükséges fej- és szemmozgást. A rövid ideig tartó szokatlan érzést azonban megéri elviselni, hiszen később meghozza gyümölcsét, a progresszív lencse által nyújtott előnyök bőven kárpótolnak érte.

Tippek és tanácsok:
A szemüveg tetején helyezkedik el a távoli látómező. Ezért, ha egyenesen állunk, vagy ülünk, normál fejtartással (nem „lógó” és nem „felszegett” fejjel távolra látunk élesen. Ha egy kicsit lejjebb pillantunk, ugyanezzel a fejtartással kb. 60-70 cm-re lesz éles a kép, ami megfelel monitor, álló munka, vagy konyhai munka távolságnak. Ha a szemüvegkeret legalján nézünk, ugyanezzel az egyenes fejtartással, akkor kb.35-40 cm-re látunk élesen, vagyis olvasni tudunk.

A szemüveg külső és belső szélén a lencse geometriájából adódóan torz területek vannak, ezért soha ne pillantsunk csak a szemünkkel jobbra, vagy balra, hanem a fejünket fordítsuk oldalra.

Ezeket a mozgásokat össze kell hangolnunk és meg kell tanulnunk. Ez a szemmozgásunk, a nyaki fejmozgató izmaink és az agyunk. feladata. Néhány nap után olyan automatikussá válik, mint pl. autóvezetés közben a váltás. Ez az összehangolódás valakinél 1-2 nap, de van, amikor 2-3 hét is lehet. A lencse megszokására nyugodt időszakot – például hétvégét – válasszunk. Reggel, kipihent szemmel kezdjünk neki a tanulásnak.

Mi történik, ha nem tudja megszokni multifokális szemüveg lencséit?
Nyugodjon meg, vevőink 99%-a megszokja progresszív lencséit! :)
A többiek ebben az esetben élhetnek a megszokási garancia lehetőségével: amennyiben 6 hónap viselési idő után nem tudja megszokni lencséit, úgy kicseréljük azokat egy pár távoli és egy pár olvasó szemüveglencsére. Ehhez meg kell őriznie ,és magával hoznia a munkalapot. Pénzt semmilyen esetben sem áll módunkban visszaadni.

Egészségpénztárak