Facebook

 
 

 

Látásvizsgálat optometristával

Ára 10000.- Ft. Amennyiben üzletünkben komplett szemüveget készíttet, 3000.- Ft-ot elengedünk a látásvizsgálat árából.

Magyarországon a ’90- es évek elején indult el a diplomás optometristák képzése a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. Ezt az iskolát csak érettségizett, szakképzett látszerészek végezhették el. Így aki szemüveget ír, azt is tudja, hogyan készül el a szemüveg, tisztában van a szemüveglencse típusokkal és azok tulajdonságaival. Átfógó képe van az optometristának a látással és a szemüvegviseléssel kapcsolatos tudnivalókról.

Üzletünkben szakképzett optometrista végez látóélesség vizsgálatot, felnőttek részére. (14 éves életkor felett).

A vizsgálat menete:

· A páciens általános kikérdezése, a látásával és egyéb egészségügyi problémáival kapcsolatban, és ennek rögzítése.

· A látásélesség vizsgálat egy computeres méréssel (Nikon Retinomax - japán refractometer) kezdődik. A számítógépes mérés objektív vizsgálat, rendkívül fontos kiegészítő része a szemvizsgálatnak.

· Szubjektív lencsepróba teszt következik, amely során meghatározzuk a távoli- az olvasó- és a munkakorrekciót.

· Felírjuk a szükséges szemüveget, majd tanáccsal tátjuk el a választható speciális lencsetípust illetően.

· Szemfenék vizsgálatot a szemüveg felírása után végzünk. (Welch Allyn szemtükörrel) Ezt a vizsgálatot a szembetegségek, ill. a szervezet más megbetegedésének felismerése és korai kezelése teszi indokolttá. (cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke hályog, zöldhályog).

· Ha valamilyen kóros elváltozásra gyanakszunk, vagy feltételezzük, hogy a háttérben egyéb, nem optikai jellegű probléma áll, továbbirányítjuk a megfelelő szakorvoshoz.

 

Tájékoztató jelleggel meg tudjuk nézni, hogy jó-e a színlátása

Szemnyomás mérés +3000.- Ft

 

Garancia

Szemvizsgálatunkat nagyon alaposan, a legnagyobb odafigyeléssel végezzük, és garanciát vállalunk rá. Mivel a szemüveg készítés minden fázisát optikai üzletünkben végezzük, így ha véletlenül hibázunk, nem fordulhat elő, hogy nem találjuk a hibát, és felelősséget tudunk vállalni. (Ha például máshol íratja fel szemüvegét, és nálunk csináltat szemüveget, és az véletlenül nem lesz jó, a vizsgálati adatokért az felel, aki a szemüveget felírta.) A vizsgálati eredményeket kartonrendszerben őrizzük meg, így jól nyomon lehet követni az esetleges változásokat.

 

Egészségpénztárak