petkaoptika@gmail.com

+36 70 435 1445

Hétfő-Péntek: 10-17

Szombat: előzetes bejelentkezésre

1041 Budapest Templom u.2.

Optometrista kontaktlencse vizsgálat

Kontaktlencse használati útmutató

Petka Optika kontaktlencse vizsgálat

Magyarországon a ’90- es évek elején indult el a diplomás optometristák képzése a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. Ezt az iskolát csak érettségizett, szakképzett látszerészek végezhették el. Így aki kontaktlencsét ír, azt is tudja, hogyan készül el a kontaktlencse, tisztában van a kontaktlencse típusokkal és azok tulajdonságaival. Átfógó képe van az optometristának a látással és a kontaktlencse viseléssel kapcsolatos tudnivalókról.

A vizsgálat menete:

  • A páciens általános kikérdezése, a látásával és egyéb egészségügyi problémáival kapcsolatban, és ennek rögzítése.
  • A látásélesség vizsgálat egy computeres méréssel (Nikon Retinomax – japán refractometer) kezdődik. A számítógépes mérés objektív vizsgálat, rendkívül fontos kiegészítő része a szemvizsgálatnak.
  • Szubjektív lencsepróba teszt következik, amely során meghatározzuk a távoli- az olvasó- és a munkakorrekciót.
  • Felírjuk a szükséges szemüveget.
  • A görbület meghatározása és réslámpás ellenőrzés történik
  • Kiszámítjuk a kontaktlencse értékét.
  • Felpróbáljuk a szemre a kontaktlecsét (az optometrista teszi fel)
  • a páciens kb 30 percig „próbahordja” a kontaktlencséket, és közben elolvassa a használati útmutatót.
  • Újra megnézzük a látóélességet, ellenőrizzük a lencse tulajdonságait a szemen.
  • A páciens saját maga ki-be teszi kb. 3-szor a lencséket, a szakember felügyelete mellet, ez kb 1,5 óra.

Ha sikerül a művelet, a vásárlónk megkapja a kontaktlencséket, hazaviheti, és hordhatja, kb. 3 hétig. Ehhez tárolószert és tokot kell vásárolni, ami nincs benne a vizsgálat árában. 3 hét alatt eldőlnek a kontaktlencse viselési szokások, és utána visszatérve az üzletbe közösen eldöntjük, hogy milyen kihordási idejű kontaktlencsét választunk.

Kontroll:
A viselőknek rendszeres kontrollon kell részt venni, évente legalább egyszer. Ez azért fontos, mert kívülről nem látható és nem érezhető elváltozások jöhetnek létre a szemen, ha nem tartjuk be pontosan a viselésre vonatkozó szabályokat.

Garancia
Szemvizsgálatunkat nagyon alaposan, a legnagyobb odafigyeléssel végezzük, és garanciát vállalunk rá. A vizsgálati eredményeket kartonrendszerben őrizzük meg, így jól nyomon lehet követni az esetleges változásokat. A kontaktlencse illesztése szubjektív dolog, ezért extrém esetekben előfordulhat, hogy elsőre nem a legkényelmesebb kontaktlencse kerül kiválasztásra, ilyenkor újra próbalencsét adunk. A kontaktlencse elszakadásra egyik gyártó cég sem vállal garanciát a felbontás után, ezért kérem ellenőrizze az átlátszó fólián keresztül a felbontatlan lencse épségét!

Jelentkezzen be vagy
hívjon minket a fenti telefonszámunkon!