petkaoptika@gmail.com

+36 70 435 1445

Hétfő-Péntek: 10-17

Szombat: előzetes bejelentkezésre

1041 Budapest Templom u.2.

Szemüveglencsék monitorhoz

Egyre több időt töltünk a monitor előtt és ebből fakadóan többünknek van különféle panasza. A látszetész szakmában a legtöbb problémával a monitor hosszantartó figyelése miatt kialakuló panaszokkal keresnek fel. A legjobb minőségű monitorvédő szemüveglencséket tudjuk ajánlani, a vezető szemüveglencse-gyártó cégek gyári garanciájával. A szűrőréteg hatékonysága még többszörös rétegű tükröződésmentesítő réteggel (antireflex- réteggel) fokozható. A speciális, monitorhoz való szemüveglencsék kb.47-48 éves kor körül módosulnak. Ilyenkor olyan monitorhoz való szemüvegre van szükség, aminek a tetejével a monitort látjuk élesen, viszont az aljával az apró betűket tudjuk olvasni. A két dioptria különböző!

 

Kinek van szüksége bifokális szemüvegre?


Ha valaki szemüveget visel fiatal kora óta, észre fogja venni, hogy,  bizonyos kor után kb.( 40 éves kor fölött) eddigi jól bevált szemüvegével nem lát élesen közelre. Gyakran tartja távol magától az olvasnivalót, mert úgy kényelmesebb…a szemének! Ilyenkor szükséges, hogy az olvasó dioprtriához hozzáadjunk egy kis pozitív értéket, és ezzel újra jól fog látni közelre. Megoldásként javasolható a bifokális szemüveglencse, aminek tetejével távolra lát, és a beépített alsó olvasórészt használja a közeli látáshoz.
Ezek kétfókuszú szemüveglencsék, két különböző távolságra, éles választóvonallal. Létezik üvegből, műanyagból, színezett és fényre sötétedő változatban, karcmentesítő és tükröződésmentesítő réteggel ellátva, igény szerint. A hagyományos kis olvasórészű bifokális szemüveglencsén kívül tudunk rendelni széles olvasórésszel rendelkező lencsét, ami speciális esetekben ideális,( gyermekek kancsal-kezelése, villanyszerelőknek) és annak, aki nem tudja megszokni a kis méretű közeli részt. Áruk kedvezőbb, a jóval korszerűbb multifokális szemüveglencséknél.

 

Mikor van szükség vékonyított szemüveglencsére?

 A +3.00 vagy- 4.00 dioptria felett szükség lehet a szemüveglencsék vékonyítására ahhoz, hogy esztétikus szemüveget tudjunk készíteni. Ennek legolcsóbb módja, ha hagyományos alapanyagból de kis átmérőben rendelünk szemüveglencsét. Ennek feltétele a lehető legkisebb szemüvegkeret, ami még jól áll az arcformához. Ezt főleg gyermekeknél tudjuk kiválóan alkalmazni. Ha erre nincs lehetőség, akkor a magas törésmutatójú, lapos és rendkívül esztétikus szemüveglencsét ajánlunk. A technológia fejlettsége miatt nagyon szép eredményeket lehet elérni különösen magas dioptriák esetén is. Mivel ezek az optikai anyagok természetüknél fogva jobban csillognak, mint a hagyományos lencsék, mindig ajánlott a tükröződésmentesítő (antireflex) réteg felvitele a lencsék felületére.

 

 

Mikor van szükség multifokális szemüveglencsére?

40 éves kor felett, amikor csökken a szemlencse távolságokhoz való alkalmazkodóképessége, speciális szemüvegre lesz szüksége annak, aki már korábban is viselt állandóan szemüveget. Távolra szinte ugyanúgy látunk szemüvegünkkel, mint azelőtt, viszont közelre, pl olvasni, kézimunkázni vagy le kell vennünk a szemüveget (rövidlátók) vagy el kell távolítanunk (távollátók) azt, amit éppen nézünk, hogy élesen lássuk. Ez egy ideig működik, de később igen zavaró és kellemetlen körülménnyé válik. Erre kínál megoldást a bifokális szemüveg továbbfejlesztett, modern változata, a multifokális szemüveglencse. Ez minden a távolságra egyenletes látást biztosító lencse egyre elterjedtebb és közkedveltebb a hazai vásárlók körében is. A szemüveglencsék széles skáláját biztosítjuk a kedvezőbb árfekvésűtől a minden kívánságot kielégítőig. Minőséggaranciánk a  márkanév. Keskeny, divatos szemüvegekhez is kapható már multifokális szemüveglencse.

 

Olvasó, vagy távoli szemüveglencsék

Egyfókuszú lencséknek nevezzük a legegyszerűbb szemüveglencséket. Ezek korrigálják- 40 éves korig, amíg még jól működik a szem távolságokhoz való alkalmazkodása- a rövidlátást, távollátást és az asztigmiát. 40 éves kor felett az olvasó, a távollátó és a munkaszemüveg tartozik ebbe a kategóriába. Létezik üvegből, műanyagból, vékonyított, és fényre sötétedő kivitelben. Színezhető, lehet rá karcmentesítő, monitorszűrő, UV-szűrő és tükröződésmentesítő réteget tenni.

Jelentkezzen be vagy
hívjon minket a fenti telefonszámunkon!